Fent vagyunk Facebook-on is! Hit Like!

Tattoo & Piercing Szeged / SunCity A HENNAmint növény/gyógynövény(Lawsonia inermis)

Természetes színező és kondícionáló tulajdonsága miatt használják már évszázadok óta.

Egyiptomból származó növényt Észak Afrikában Indiában és a Közel-Keleten is termesztik.

A henna az éppen virágzó, sötétkérgű apró levelű bokor perzsa neve.

Illatos virágjából kinyert olaj illatszer alapanyag.

A hennacserje leszedett leveleit megszárítják megörlik majd átszitálják, ez maga a hennapor.

A henna minden idők legelterjedtebb kozmetikuma.

A növény felső hajtásai bírnak színező hatással.Az alsóbb levelekből készült port a gyógyításban és kozmetikai szerek alapanyagaként használják(sampon,fürdető).

Hűsítő hatásaiért elsősorban a sivatagi népek kezdték használni.Talpukra tenyerükre kent hennapép hűsített e legperzselőbb forróságban is, ez a hatás addig tartott amíg a szín látszódott a bőrön.De ezen tulajdonsága miatt lázcsillapítóként is használják.

Ezen kívűl fertőtlenítő szövetösszehúzó hatása is ismert.Így Égési sérüléskre, bőrbetegségekre, ekcémára de reumás fájdalmakra és ízületi gyuladásokra is alkalmazzák.

A hajra kíválló kondíciónálló, a töredezett hajra ajánlott.Illetve serkenti a hajnövekedést is.

A köröm ápolására szintén nagyon jó.

Tattoo's

Loading...